søndag 19. august 2012

Dette er dagen som Herren har gjort;
la oss juble og glede oss på den!

Dagens vers er hentet fra salme 118.24. Et utrolig flott som får meg til å smile. Det forteller meg at hver dag jeg får her på jorden, er en gave fra Gud, og noe jeg må være takknemlig for. Salmisten går så langt som i å oppfordre oss til å julbe og glede oss over den gaven livet er.

   Likevel er det ikke alltid livet er slik at man får lyst til å juble og glede seg over det. Noen ganger føles det som om man bare går i oppoverbakker og møter motstand hele tiden. Salmisten oppfordrer oss likevel til å løfte blikket. Ikke til å glemme hva som skjer i livet, ikke til å dekke over det vonde og vanskelige, men til å løfte blikket og lete etter det som hver dag gir oss grunn til å være takknemlige, tross vanskeligheter. Det å løfte blikket kan mange ganger hjelpe oss til å se situasjonene vi står i med et annet blikk. 

Det er all grunn til å juble og glede oss over hvert øyeblikk vi får her på jorda - det er gitt deg i gave. Omstendighetene skifter, livet er som en berg og dalbane, men denne dagen - nettopp denne dagen - har Herren gjort, så la oss juble og glede oss på den! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar